Palvelut

Maksuttomat palvelut

Toimipisteissämme palveluun kuuluu aina asiakkaan niin toivoessa

– Lääkityksen tarkistus:

  • yhteisvaikutukset, päällekkäisyydet
  • annosteluajankohdat
  • annostuksen oikeellisuuden tarkistus
  • lääkityksen taloudellisuuden tarkistaminen: lääkevaihdot, järkevät pakkauskoot, Kela-korvausoikeuden tarkistus

– Uusimispyynnön lähettäminen terveysasemalle, jos resepti menee tyhjäksi

– Laskelman tulostus lääkeostosta

– Paperi- tai muovikassi ostoksille

Lääkkeiden tilaaminen ApteekkiOstos.fi -verkkoapteekin kautta apteekin edustalle noutolokerikkoon on myös näppärä, maksuton lisäpalvelu. Noutolokerikosta lääkkeiden haku onnistuu nyt vuorokauden ympäri, 24/7.


Sairauskassojen sopimukset

Olemme tehneet suorakorvaussopimuksen seuraavien työpaikkakassojen kanssa:

Vakuutuskassa Enerkemi
Finlayson-Upofloorin vakuutuskassa
Karhulan Sairauskassa
Sairauskassa Kelloportti
Koneen toimihenkilöiden vakuutuskassa
Koneen työntekijöiden vakuutuskassa
Kyron sairauskassa
Lentokonetehtaan sairauskassa
Lielahden tehtaiden sairauskassa
Linnavuoren Sairauskassa
Lokomon Sairauskassa
L&T -sairauskassa
Nokian Kumiväen sairauskassa
Nokian Paperiväen Sairauskassa
Peltolan sairauskassa
Raflatacin Sairauskassa
Repolan toimihenkilöiden Sairauskassa
Sairauskassa Rollikka
Sairauskassa Silta
Takon Sairauskassa
Tamfeltin Sairauskassa
Tampereen kaupunkikonsernin vakuutuskassa
Tradekan sairauskassa
Sairauskassa UTC
Sairauskassa Walkia

Jos sinun sairauskassasi puuttuu listalta, voit kertoa toiveen apteekissa asioidessasi, niin olemme yhteydessä kassaan ja pyydämme sopimusta.


Maksulliset lisäpalvelut

Laajempia lääkityksen arvointeja (LHA) teemme tuntihinnoittelulla, 45 € / h. Lääkehoidon arvioinnin hyötyjä ovat päällekkäislääkitysten poistaminen, haittavaikutusten väheneminen, lääkekustannusten pieneneminen ja lisäksi ajan säästö lääkärikäynneillä. Tavoite on optimoida lääkityksesi mahdollisimman sopivaksi ilman haitta- tai yhteisvaikutuksia. Lääkityksen arviointiin kuuluu alkuhaastattelu, arvionti ja raportin laatiminen sekä raportin läpikäynti asiakkaan kanssa. Tarvittaessa voidaan sopia vielä seurantakäynti 1-2 kuukauden päähän. Palvelusta voit kysyä lisää puhelimitse, p. 03 225 0300.

Kotiinkuljetuspalvelu arkisin 10 kilometrin säteellä Koilliskeskukselta, 10 €. Lääkkeet voi tilata ApteekkiOstos.fi:stä ja valita toimitustavaksi kotiinkuljetuksen.

Schengen-todistuksen laatiminen keskushermostoon vaikuttavista lääkkeistä Schengen-maihin matkustettaessa, 20 €.

Lääkkeiden annosjakelupalvelua tarjoamme ainoastaan hoivayksiköille. Palvelusta voit kysyä lisää Atalan apteekista, p. 03 362 2702.


Lääkeakatemialaiset palveluksessasi! 

Hyvän Mielen Apteekkilehdessä (joulukuu 2020) oli juttu Lääkehoidon arviointi -koulutuksesta, jota apteekkimme ammattilaiset työn ohessa suorittavat:

”Apteekkiin voit tulla koska vain, aikaa varaamatta, tapaamaan lääkehoidon asiantuntijoita ja kysymään mieltä askarruttavista asioista. Tiesitkö, että kaikki apteekeissa lääkeneuvontaan osallistuvat henkilöt ovat suorittaneet vähintään kolmivuotisen korkeakoulututkinnon yliopistossa ja farmasian ammattilaiset luetaan Suomessa terveydenhuollon ammattihenkilöihin? Farmaseutiksi ja proviisoriksi voi opiskella Helsingin ja Itä-Suomen yliopistoissa sekä Åbo Akademissa.

Tutkintouudistuksen myötä tulevaisuudessa valmistuvat farmaseutit ja proviisorit saavat jo opintojen aikana pätevyyden tehdä lääkehoidon arviointeja, joissa asiakkaan käyttämien lääkkeiden tarpeellisuus, tarkoituksenmukaisuus ja esimerkiksi yhteisvaikutukset lääkkeiden kesken sekä mahdolliset haitalliset sivuvaikutukset kartoitetaan yhdessä asiakkaan kanssa.

Perustyöhömme reseptiä toimitettaessa kuuluu jo nyt mm. lääkkeiden yhteisvaikutusten ja annostuksen tarkistaminen, lääkkeen aitouden varmistaminen, Kela-korvausten laskeminen, hintaneuvonta sekä lääkkeen oikean ja turvallisen käytön varmistaminen.

Meillä Hyvän Mielen Apteekki Koilliskeskuksessa sekä Atalan ja Peltolammin sivuapteekeissa koko vakituinen farmaseuttinen henkilökuntamme on jo puolentoista vuoden ajan suorittanut työn ohessa Lääkehoidon arviointi (LHA) -pätevyyteen tähtääviä Lääkeakatemia-opintoja.

Aloitimme opinnot verenpaine­lääkkeiden kokonaisuudesta viime vuonna, ja vuonna 2020 aihepiirit ovat liittyneet kivun lääkehoitoihin sekä viimeisimpänä diabeteksen hoitoon. Yliopisto-opinnoista on osalla meistä jo aikaa, ja opiskelu työn ohessa on tuonut paljon uutta tietoa asiakastyön tueksi.

Toisaalta vastavalmistuneille farmaseuteillemme opinnot ovat tuoneet käytännönläheistä oppia siitä, millaisilla kysymyksillä asiakkaita voi lähestyä lääkehoidon mahdollisia ongelmia kartoitettaessa ja miten voimme kannustaa asiakasta käyttämään lääkettä ohjeen mukaan. Toisaalta vaikkapa haittavaikutusten mekanismien ja merkityksen ymmärtäminen on antanut valmiudet tarttua herkemmin asiakkaan esiintuomiin ongelmiin.

Oletko kuullut vaikkapa sitä, että paljon käytetty verenpainelääke saattaa suhteellisen yleisenä haittavaikutuksena aiheuttaa kuivaa, pitkään jatkuvaa yskää? Ja toinen verenpainelääke voi aiheuttaa käyttäjälleen herkästi painajaisunia? Tai tiesitkö, että tulehduskipulääkkeillä on erityisen paljon yhteisvaikutuksia muiden lääkkeiden kanssa ja pitkään käytettynä haitallisia, mutta usein täysin oireettomia, vaikutuksia mahan ja suoliston limakalvoille, munuaisiin, verenpaineeseen, maksaan ja veren hyytymiseen?

Oikein käytettyinä useimpien lääkkeiden haittavaikutukset voidaan minimoida tai tarvittaessa etsiä tilanteeseen paremmin sopiva vaihtoehto.

Reseptillä määrättyyn lääkitykseen tehtävät muutokset ovat aina lääkärin asia, mutta me autamme mielellämme arvioimaan haittavaikutuksen merkitystä ja ohjaamme tarvittaessa lääkäriin. Joissakin tilanteissa lääkkeen tehon puutteeseen tai ilmaantuneisiin haittoihin voi auttaa pelkästään lääkkeenottoajankohdan tarkistaminen tai vaikkapa tiettyjen elintarvikkeiden tai ravintolisien välttäminen lääkkeenoton yhteydessä.

Apteekkiin voit piipahtaa koska vain tapaamaan lääkehoidon asiantuntijoita ja kysymään mieltä askarruttavista asioista. Olemme täällä sinua varten – lämpimästi tervetuloa!”